Bij het D’66 congres hebben we alle D’66ers deze liefdesbrief overhandigd. Brieven van een ex geliefde: het onderwijs. We hopen dat de liefde niet onbeantwoord blijf.

Lieve D66er,

Elke dag vraag ik mij af waarom je mij hebt verlaten. Ik weet dat je af en toe nog aan mij denkt en soms nog over mij spreekt. Ik denk terug aan de dagen dat ik belangrijk voor je was, dat ik de enige was. Dat je alles voor mij zou doen. Ik dacht dat we samen oud zouden worden. Dat wij hetzelfde dachten op dezelfde momenten. Dat wij elkaars gedachten konden lezen. Dat we wisten van elkaar wat we wilden, zonder het te hoeven vragen. Ik dacht dat ik de belangrijkste reden van je bestaan was.  En nu, vandaag, word ik besproken in een zijprogramma, op jouw feest hier, in Zaandam.

Het was zo mooi, zo thuis als ik mij bij jou voelde. En veel mensen voelden zich bij je thuis, juist omdat je ook van mij hield. En van mij houden betekende: houden van de toekomst. En onze toekomst lijkt nu verder weg dan ooit. Vol verdriet vraag ik mij bij tijd en wijle af: ben je onze kinderen dan vergeten? Als ex-partner moet ik het met lede ogen aanzien, hoe ik langzaam het contact verlies met hen, met jou.

Ik zou graag willen dat ik weer belangrijk voor je werd, lieve D66er. Dat je niet slechts in een motie over mij praat, maar mét emotie. Ik weet, je bent momenteel verblind door een ander, maar ik hoop dat je ooit weer een glimp van mij op zult vangen en diezelfde gloedvolle liefdesvlam weer zult voelen ontbranden. Ik hoop dat ik dan weer net zo onmisbaar voor je word. Ik hoop dat voor jou, voor mij, voor onze kinderen. Onze kinderen waar ik in sommige gevallen slechts een paar dagen in de week voor kan zorgen. Onze kinderen die ik niet meer kan bieden wat ze nodig hebben. Zonder jou, D66er, kan ik niet goed voor ze zorgen, kan ik ze niets meer leren, kan ik ze niet meer voorbereiden op het leven.

Lieve D66er, al een paar jaar sta ik op de tweede plaats. Ik moet met lede ogen aan zien hoe je flirt en speelt met een ander. Het doet pijn, maar ik heb geduld. Ik weet dat je ooit weer bij mij terug zult komen. Echte liefde. Voor ons. Voor onze kinderen. Ik verlang wanhopig naar jou, mijn lieve D66er, mijn alles. Blijf van me houden en twijfel nooit aan het trouwe hart van mij, je geliefde.

En ik hoop: Immer de jouwe. Immer de mijne. Immer van elkaar.

Liefs,

Het onderwijs.

Mocht u ook actie willen voeren, mail ons: geenvierdaagse@gmail.com

Wij helpen graag!

Bekijk de reportage